OCTIS Digital Subsidy 2026: up to 30% off your current accounting, audit, company secretary and tax fees. Closes 31 December.. Ends in --d --:--:--.WhatsApp

Can I carry forward tax losses in Hong Kong?

Yes. A trading loss in a year is carried forward and set off against future profits of the same business. There is no stated time limit in the IRD's guidance. Losses are not carried back. Anti-avoidance rules may restrict use, for example after a change in ownership.

A business loss for tax purposes (the adjusted loss in your tax computation) is not refunded; instead:

  • Companies: the loss is carried forward and set against future assessable profits of that trade. A corporation carrying on more than one trade can set a loss in one trade against profits of the other.
  • Sole proprietors and partners: a loss can be carried forward against future profits of the same business, if the person has not elected personal assessment for the loss year. If they elect personal assessment, the loss can be set against total income instead.
  • No carry-back to earlier profitable years.
  • No time limit is stated in the IRD's guidance for carrying a loss forward.

Practical points

  • Report the loss in the return (the "adjusted loss") and keep it separate from losses brought forward; the return shows the current-year figure only.
  • If you expect a loss, you may be able to hold over provisional tax.
  • Anti-avoidance rules (section 61B, explained in IRD practice note DIPN 15) can limit loss relief in certain arrangements, such as buying a company mainly to use its losses.
  • Losses on concessionary activities have special rules.

For an M-code business with a current-year loss, a further return extension may be available (see the block extension answer).

  • Inland Revenue Ordinance (Cap. 112), s.19C
  • Inland Revenue Ordinance (Cap. 112), s.61B

Sources

Applies to YA 2025/26 · Last reviewed 29 October 2026

General information for business owners, not legal, tax or professional advice. Rules change, so check the sources or ask a licensed professional before you act.

    Can I carry forward tax losses in Hong Kong? | OCTIS